Wie

Mijn naam is Nico Smets. Voltijds ademhaler, gehoorzamer van alle natuurwetten en medeconcurrent van natuurlijke bronnen sinds de zevende dag van wat de Romeinen de zevende maand noemden (september) van het jaar zevenenzeventig.

Sinds dezelfde datum ben ik verplicht ingeschreven aan de universiteit van het leven. Meestal probeer ik te brossen, maar de lessen blijken mij te vinden in plaats van omgekeerd. Een kleine rekensom leert dat ik ondertussen reeds op een leeftijd gekomen ben waar verjaardagen niet meer te vieren vallen. Ook heb ik "reeds" gemerkt dat de tijdsperceptie in functie van de tijd eerder een logaritmisch dan een lineair verband blijkt te hebben. Dju toch, en ik hou zo van linear! Alweer een les van de universiteit van het leven.

Eén van de 2 apen op de foto ben ik. Ik weet het, het is niet makkelijk om mij te onderscheiden. We lijken erg veel op elkaar, zowel uiterlijk als innerlijk. Vooral over de innerlijke overeenkomst valt veel te zeggen, maar dat laat ik over aan George A. Ricker, met zijn artikeltje over de apenval. De apenval waar ik oa. geregeld in trap is te veel werken. Om deze voorvallen tot een minimum te beperken hou ik de volgende citaten in het hoofd: "werk maakt meer kapot dan je lief is" (SDB), en "Ambitie is een pest" (Bart Peeters). Ik ben echter reeds zeer schuldig aan deze zonde. Ik zal mij in de toekomst moeten oefenen in vergiffenis, en beginnen bij mezelf.

Nu ik mijzelf hier aan het voorstellen ben zal ik er mijn "overtuiging" ook bijzetten. We leven hier op Aarde omdat de goden ons gunstig gestemd zijn. Deze uitspraak zegt alles en niks tegelijk, het is een lege doos, en die kan naar believen zelf ingevuld worden. Gunstig gestemd is echter ook wel geweldig dubbelzinnig, want eigenlijk zitten ze gewoon met onze kop te lachen. Ze hebben ons niet voor niets de "wet van behoud van miserie" ook geschonken. Een belangrijk verschil met de heersende stromingen is dat ik zeker niet geloof in een scheiding tussen goed en kwaad. Voor mij zijn beiden één geheel. Iets goed is tegelijk slecht en omgekeerd, het hangt er maar van af hoe je het bekijkt. Spreken van een god die alleen maar goed is, is voor mij het verhaal van de kerstman voor volwassenen. Geen aanstoot bedoeld.

Ik hou van fruitsla en gooi nooit afval op straat. Ondanks het feit dat ik een ongemanierde boer ben, heb ik toch fantastische vrienden. Ik ben een gigantische doorzetter en ik raad absoluut niemand aan om hetzelfde te doen. Dat laatste is waarschijnlijk veralgemeenbaar tot het feit dat extreme dingen eigenlijk nooit optimaal zijn. Ook hier ontsnappen we weer niet aan de wet van behoud van miserie.

Waar

Je kan mij geregeld vinden op de volgende plaatsen.

Persoonlijk

Adres:
GSM:
email:

Werk

Adres:
Tel.: +32 2 541 66 80
Fax.: +32 2 541 66 51
email:
 

Sorry dat de email adressen enkel over te typen zijn (niet te copy-pasten als tekst). Dit is om te voorkomen dat ze ge-oogst worden door spambots.

Met Europa bedoel ik hierboven natuurlijk het continent, en niet de maan die rond Jupiter draait. Mag ik het toch een beetje kortzichtig vinden om die twee dezelfde naam te geven? Stel je voor wat een verwarring dat kan geven in de toekomst. Een mens moet toch een beetje vooruitdenken zeker. Het is net zoiets als het feit dat er twee plaatsen zijn in Vlaanderen die Aalst noemen.

Foto’s

Ik heb een online galerij met een hoop foto’s. Om deze toch enigszins een klein beetje af te schermen vraag ik een paswoord, dat de meeste mensen die mij kennen wel weten: Wat is de naam van mijn klunzigste kat? Klik hier om het paswoord in te geven. Als je het niet weet, en kiekjes wil bekijken kan je ook gewoon het paswoord aan mij vragen.