Lost in thought

In mijn lang vervlogen jonge jaren heb ik 2 jaar zeer intensief gitaar gespeeld. Het was hard werk, maar ik kreeg er heel veel voor terug. Eigenlijk is het één van de leukste dingen die ik ooit gedaan heb. Ik heb een heel steile leercurve doorgemaakt op erg korte tijd. Heel wat anders dan die muziekschool, waar ik drie keer mee begonnen ben, maar toch telkens weer gestopt. Waarom kon ik niet hetzelfde met mijn doctoraat tiens :0).

Toen ik 18 maanden gitaar speelde heb ik zelf een stukje gecomponeerd, ‘Lost in thought’ gedoopt. Een klein decennium later heb ik het pas neergeschreven. Het bleek een hoogst bizarre maataanduiding te bevatten, ik had het bijna hernoemt naar ‘Het priemgetallenbos’. Kijk en oordeel zelf (pdf). Nu nog een paar jaartjes en het geraakt misschien opgenomen. Het probleem is dat het nogal moeilijk te spelen is (kracht en uithouding) en ik er de nodige investering voor moet opbrengen om het te spelen. Het komt er nog wel eens van.

Classical Gas

Een klassieker op klassieke gitaar. Mijn nederige poging is te horen in onderstaande video.

And so it goes

And so it goes is een nummer van de briljante Billy Joel. Daar heeft de even briljante Tommy Emmanuel een arrangement voor gitaar van gemaakt. In het volgende filmpje is mijn gemiddelde poging om het te spelen te horen.

Arrival of the birds

Arrival of the birds wordt georigineel gebracht door het 'Cinematic Orchestra'. Beluister zeker het origineel. Het volgende is een arrangement voor 1 enkele gitaar. Natuurlijk zijn de mogelijkheden met een gitaar erg beperkt, vergeleken met een dergelijk orkest, maar ik denk dat de essentie toch goed gevat is. Noten en tablatuur kan je hier vinden.

Nine crimes

Nine crimes van Damien Rice, gearrangeerd voor één gitaar.

Nothing Else Matters

Nothing Else Matters van Metallica, gearrangeerd door Tomi Paldanius.

Apologize

Apologize van OneRepublic, gearrangeerd door Tomi Paldanius.

Arrival of the birds & Transformation

Arrival of the birds & Transformation, door The Cinematic Orchestra. Gearrangeerd voor gitaar duet. Vroeger had ik reeds een versie van Arrival of the Birds voor enkele gitaar gemaakt. In dit stuk heb ik Transformation erbij genomen, en hier bleek het erg moeilijk om alles in één gitaar te proppen, vandaar het duet.