Ella

Mijn voornaamste voorname bezigheid is hedendaags mijn dochtertje. Wat is het toch fijn om te zien hoe ze steeds weer nieuwe dingen leert. Enkele fototjes:

Mijn fotogalerij puilt natuurlijk uit van de Ella-kiekjes.

Ella houdt van: spook spelen, ravotten en gezwierd worden, stof zien zweven in de felle zon.
Ella houdt niet van: Uit het zwembad moeten komen.

Projectjes

Moiré

Ik heb nog een projectje met het Moiré-effect in de koelkast liggen. Ik had enige plannen om iets te maken maar ben nog bezig met het onderzoek of het wel (goed) gaat lukken.

Webapps

De voorbije jaren heb ik de nodige tijd verscheten aan het maken van enkele webapplicaties. Het is niet meer dan obsessief gedrag, soms wil een wetenschappelijk onderzoeker al eens een iets concreter resultaat op een kortere tijdsschaal, en dan gaat hij uit miserie applicatietjes maken, die ogenblikkelijke ontwikkelbevrediging kunnen bieden.

SurveyEngine

Mijn eerste webapplicatie. Een geautomatiseerd systeem om online vragenlijsten te maken. Gebruikt voor academische toepassingen, en kan na de nodige jaren nog steeds zeer goed mee.

MoneyMonkey

Mijn eerste redelijk volledige applicatie was MoneyMonkey. Het is een persoonlijk boekhoudingsysteem. Ik vroeg mij in die tijd af waar het geld op het einde van de maand naartoe was. Een slecht geheugen in combinatie met rekenonkunde zorgt ervoor dat ik daar een bereslecht zicht op heb. Toen ik dan een keer gekeken had wat de doorsnee grond met baksteen kost vond ik het op slag een beetje belangrijk om een beter zicht te hebben op de financiën.

Er zijn dertien van zulke programma’s in een dozijn, maar toch vond ik er geen dat voldeed aan mijn behoeftes, en daarom ben ik maar zo dom geweest om er zelf één te ontwikkelen. De kerntaak van MoneyMonkey is eigenlijk om de cashflow te visualiseren en te analyseren. Maar MoneyMonkey kan echter nog ingezet worden voor allerlei andere taken, bvb om bij te houden of het geld dat je uitgeleend hebt al terug is, om een gemeenschappelijke rekening te balanceren, om te zien hoeveel een stalen ros per jaar kost, om te zien met welke richtingscoefficient het spaargeld aangroeit, om te zien hoe je geldversmossing met de jaren toeneemt, ... enzoverder. De onderscheidende kenmerken van MoneyMonkey tegenover gelijkaardige applicaties is de mogelijkheid om te categoriseren in een boomstructuur met een arbitrair aantal niveaus. Voor mij onontbeerlijk voor een goede en gemakkelijke analyse.

MoneyMonkey kan je hier vinden. Voor een (totaal gratis natuurlijk) accountje moet je dat heel lief vragen aan mij, en als ik vind dat je het verdient krijg je er één.

Metermonkey

MeterMonkey is een webapplicatie om het verbruik bij te houden en in grafiek te zetten van huishoudmeters (gas, elektriciteit, water, ...) en auto’s. De applicatie verwerkt de metingen automatisch en levert een hele hoop grafieken af, precies zoals een ingenieur dat graag heeft.

Metermonkey kan je hier vinden. (https authentificatie Username: meter, paswoord: monkey!) Accounts aanmaken kan je zelf, als je wil.